Oku-yorum, Yazı-yorum Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Oku-yorum, Yazı-yorum projesi kapsamında Kutadgu Bilig okumalarına Fen Liselerinin de katılımıyla okulumuz projeye dahil olmuştur.

05.12.2023 306

Projenin hedefi nitlikli okuma, okuduğunu anlama, yorumlayabilme ve sentezleme yapabilmektir.

Projede okul müdürü yardımcısı olarak Oğuz ÖZTÜRK, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Meltem GÜNER danışman olarak görevlendirilmiştir.

Mutluluk veren bilgi anlamı taşıyan Kutadgu Bilig doğruluk, adalet, iyilik, güzellik, akıl ve akıbet kavramlarını somutlaştırarak anlatan alegorik özelliklere sahip  aynı zamanda ilk Türk-İslam eseridir.

Projede görevli idareci, öğretmen, ve öğrencilerimiz 20 Kasım 2023 tarihinde "Kutadgu Bilig Okumaları" konulu çevrimiçi söyleşi programına katılmışlardır.

1 Aralık 2023 itibari ile okumalara başlanmıştır.

05-12-202305-12-2023

PROJEYE KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZ