Türkiye Entelektüel Oyunları Liderler Yarışması

Türkiye Entelektüel Oyunları Liderler Yarışması

Ereğli Fen Lisesi öğrencilerimiz Konya Lisesi'nde düzenlenen Türkiye Entelektüel Oyunları Liderler Yarışması'na takım olarak katılmışlardır.

25.04.2024 39

Katılım gösteren öğretmen ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

 

25-04-2024

 

 

 

EFL TÜRKİYE ENTELEKTÜEL OYUNLARI LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI TEMSİLCİLERİ

 

“Bazı kitapların çok ağır olmasına karşın bazı kitaplar çok hoşuma gitti. Açıkçası sordukları sorular kitabı ezberlemiş olan herkesin yapabileceği sorulardı. Yani soruların bir albenisi yoktu.

Benim kitapları okumamın sebebi onları ezberlemek ve içindeki bilgileri bu yolla aklıma sokmaya çalışmak hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. Bu yönden bakarsak benlik bir yarışma değildi. Ha iyi yönleri yok muydu, vardı. Hiç adını duymadığım yazarlar ve kitaplar öğrendim. Ama tabii ki daha çok kitapları ‘okumuş’ kişiler için hazırlanan bir yarışmaya girmek isterdim.

‘Öyle Geçer ki Zaman’ ve ‘Reis Bey’ gerçekten çok beğendiğim iki kitap oldu.  Teoman Duralı’nın düşünceleri ve dünya görüşleri çok güzeldi. ‘Reis Bey’ de işlenen konuyu da çok beğendim. Düşünsel açıdan bana çok şey katan iki kitap oldular.”

Zeynet Dilruba ŞEYBEOĞLU

 

 

“Kitap okumak benim i.in her zaman keyifli bir etkinlik. Bu nedenle böyle bir organizasyonun içinde olmak mutluluk verici. Yarışmada hoşuma giden şeylerden biri sınava takım halinde katılmamız oldu.

Eğlenceli olmasının yanı sıra öğreticiydi de. Özellikle bazı kitapların bana çok şey kattığına inanıyorum. ‘Herkes İçin Kısa Osmanlı Tarihi’ genel tarih bilgisi, ‘Amak-ı Hayal’ daha çok bizim edebiyatımızdaki felsefe ve ‘Fuat Sezgin ile Bilim Tarihi Sohbetleri’ kitabı hem bilim hem de bilimin gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinmemi, üzerine düşünecek yeni konular elde etmemi sağladı. Ayrıca ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ kitabı benim için özellikle önemliydi. Çünkü İslam ile sonradan tanışarak Müslüman olmuş bir insanın Peygamberimiz hakkındaki görüşlerini okumak benim için oldukça ilginç bir deneyimdi.

Genel olarak yarışma süreci hem eğlenceli hem de öğretici geçti. Tabii ki eleştirilerim ve beğendiğim taraflar var. Fakat bence böyle bir yarışmada yapılması gereken ne kazandığıma bakmaktır. Ben de bardağın dolu tarafına bakarak yarışmanın bana kattıklarını düşünerek bu süreci ‘Buradan da almam gerekeni aldım.’ diyerek bitiriyorum.”

Merve KARAKÖY

 

“Bu yarışmaya katılıp bu kitapları okuduğum için mutluyum. Kitaplar ağır olsa da farklı türlerde ve farklı konularda kitaplar okumak, farklı fikirler edinmeme ve genel kültürümü geliştirmeme katkı sağladı. Okumak ve araştırmak istediğim farklı konular olduğunu fark ettim.”

Esmanur GÜNEY

 

 

 

“Başlangıçta yarışmaya katılıp katılmamakta kararsızdım çünkü kitaplar gerçekten ilgi alanımda olmayan konulara sahip ağır kitaplardı. Fakat yarışmaya katılınca ilgi alanım genişledi. Yarışmanın bana kattıklarından bahsedecek olursam: yeni arkadaşlar edinip sosyalleşmemi sağladı ve bana yeni deneyimler sundu.”

Hatice İrem AŞKIN